Lovisa Aldrin (L) vill att polisen utreder det misstänkta bidragsfusket. Foto: SVT/Anders Andersson

Kommunen kräver förskola på 160 000 kronor efter misstänkt bidragsfusk

Publicerad

Barn- och ungdomsnämnden i Halmstad kommun kräver en fristående förkola på 160 000 kronor, detta efter att förskolan ska ha fått flertal felaktiga bidrag utbetalda. Kommunen väljer även att polisanmäla den fristående förskolan.

Barn- och ungdomsnämnden menar att förskolan har brustit vid flera fall när de ska ha rapporterat in barnens schema och närvaro, detta ska ha gjort att förskolan tagit emot bidrag de egentligen inte haft rätt till.

Enligt kommunen har förskolan rapporterat in att barn haft fler schemalagda timmar än den tid barnen faktiskt varit på förskolan. Förskolan ska även ha skrivit in barn flera månader innan de börjat.

– Vi polisanmälde för att vi tyckte att bristerna är så pass alvarliga, det är bättre att polisen utreder, säger Lovisa Aldrin (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Enligt kommunen menar den fristående förskolan att det hela handlar om systemfel och kommunikationsmissar.

– De har redan förbättrar en del, säger Lovisa Aldrin (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.