Jenny Axelsson (C) har nu tagit över som kommunråd efter Henrik Oretorp (C). Foto: SVT

Nytt kommunråd gör första dagen på jobbet

Publicerad

Halmstad har nu fått ett nytt kommunråd. Under tisdagen tog Jenny Axelsson (C) över uppdraget efter Henrik Oretorp (C).

– Det känns naturligtvis riktigt bra. Jag har vetat sedan mitten av mars att jag skulle efterträda Henrik och har sedan dess ägnat mig åt att sätta mig in i frågorna, så jag känner mig redo, säger Jenny Axelsson.

Tar över flera positioner

Axelsson tar över de flesta poster som Oretorp haft. Hon blir bland annat vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskot.

Fokus för Axelsson kommer vara att fortsätta driva pågående projekt.

– Det finns många stora processer som är i rullning och de vill jag hålla tidsplanen för. Vi har bland annat södra infarten, Österskans, Tullkammarkajen och flera utvecklingsprojekt runt om i kommunen. Vi vill även fortsätta skapa förutsättningar i hela kommunen för att ta fram industrimark och bostäder, säger hon.

Vill fatta långsiktiga beslut

Kommer det märkas någon skillnad mellan dig som kommunråd jämfört med Henrik Oretorp?

– Både ja och nej. Vi är två olika personer men vi delar samma värdegrund och tycker om att jobba på ett öppet sätt. Men man kan bara vara sig själv och jag är jag.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag är en envis och trygg person som tycker om att få saker att hända. Jag trivs väldigt bra med att möta andra, lyssna på människor och är inte rädd för att fatta viktiga och långsiktiga beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.