Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En affärslokal vid Stortorget i Laholm har totalförstörts i en brand. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Kraftig brand i centrala Laholm – hus totalförstört

Uppdaterad
Publicerad

Ett hus på Stortorget i Laholm är totalförstört. Ett 30-tal brandmän från Laholm och Halmstad bekämpar branden, som startade på en innergård i ett kvarter med äldre bebyggelse vid Stortorget.

– Branden börjar dämpa sig, sa inre befäl Peter Karlborg på räddningstjänsten vid 06:30 på måndagsmorgonen.

Branden började vid 03-tiden natten mot måndag. Den affärslokal vid Stortorget som brunnit är totalförstörd. Övriga byggnader i kvarteret har klarat sig både från rök- och vattenskador, säger räddningsledare Fredrik Borgström i intervju med SVT.

– Vi har arbetat med att försöka begränsa branden och kyla av närliggande byggnader, säger räddningsjänstens ledningsoperatör Peter Karlborg.

Klart under förmiddagen

Räddningstjänstens släckningsarbete var färdigt vid 08-tiden, men en enhet kommer att vara kvar under måndagen för bevakning.

Polisen evakuerade under natten ett antal boende i en intilliggande fastighet. Inga personer har skadats. Brandorsaken är fortfarande okänd och en förundersökning om mordbrand har inletts.

– Vi avvaktar utredningen, men har som målsättning att återställa byggnaden om det är möjligt, säger fastighetsägarna Kerstin och Per Gustafsson till SVT Nyheter Halland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer