Brand i Lackverkstad i Laholm. Foto: Ruby AnderssonVisa alla (6)
Visa alla (6)

Kraftig brand i lackverkstad

Publicerad

En lackverkstad på Industrigatan i Laholm brann kraftigt vid lunchtid på torsdagen. En rökpelare steg från byggnaden och enligt uppgifter från räddningstjänsten fanns det farliga ämnen i lokalen.

Räddningstjänsten åkte till platsen med ett stort antal enheter. De försökte också hindra spridning till intilliggande byggnader.

– Det ser inte ut som att någon är kvar och det ser inte ut som att det är några personskador i nuläget, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid Räddningtjänsten i Halland, vid 12-snåret.

Kan finnas farliga ämnen

En brand utbröt vid lunchtid på torsdagen i en lackverkstad på Industrigatan i Laholm. Foto: Google earth/SVT

Det är oklart vad exakt som brunnit i byggnaden och därför också hur giftig röken som spritt sig är.

– Det kan finnas farliga ämnen i en lackverkstad, säger Andreas Karlsson.

Finns det någon fara för allmänheten?

– Det tror vi inte med tanke på att det förvaras så små mängder brandfarliga ämnen, som lack och färger i lokalen, säger Andreas Karlsson.

Börjar få kontroll

SVT Nyheter Halland pratade med ett vittne på plats som säger att man inte kunde så någon eldsvåda men att det rykte mycket från byggnaden.

Strax innan klockan ett var branden släckt av rökdykare. Brandmännen håller sig dock kvar på platsen för att släcka glödbränder i taket. En slamsugningsbil tar hand om kontaminerat vatten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer