Järnvägssträckan mellan Halmstad och Värnamo ställs till följd av de kraftiga vindarna in. Foto: TT/SVT

Kraftiga vindar – tågtrafik ställs in i Halland

Publicerad

SMHI varnar för kraftiga vindbyar på 21 m/s. De kraftiga vindarna gör nu att Trafikverket stänger av järnvägssträckan mellan Halmstad och Värnamo.

På flera håll i Sverige ställs tåg in på grund av kraftiga snöfall. Halland drabbas också, men istället för snö är det vinden som ställer till det. SMHI:s meteorolog Henrik Reimer säger till TT att vindarna kan komma upp i stormstyrka på någon enstaka kuststation och att det väntas mycket hårda vindbyar i Bohuslän och Halland.

Krösatåg ställs in

Krösatåg på järnvägssträckan mellan Halmstad och Värnamo ställs nu in till följd av det kraftiga ovädret. Enligt Hallandstrafiken stänger Trafikverket av linjen från och med söndag kväll kl 17.00 på grund av säkerhetsskäl. Ersättningsbuss är bekräftad till avgången 17.42. Trafiken beräknas gå som vanligt igen på måndag morgon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer