KD:s nya ordförande i Halmstad Ella Kardemark och vice ordförande Henrik Östlund. Foto: Privat

Kristdemokraterna har fått ny ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Ella Kardemark har valts till att bli Kristdemokraternas nya ordförande i Halmstad. Hon tar därmed över posten efter rutinerade Magnus Hedman.

Under lördagen höll KD i Halmstad årsmöte under ledning av den halländske riksdagsledamoten Larry Söder.

Och visst hände det en hel del.

”Glad att ha fått förtroendet”

Under mötet meddelade sittande ordförande Magnus Hedman att han ”ställer sin plats till förfogande”. I stället röstade deltagarna enhälligt in Ella Kardemark att ta hans plats under 2017.

– Magnus har suttit som ordförande i 13 år, och jag kan väl säga att jag inte har några ambitioner om att slå honom i längd. Jag tror det är bra för en grupp att förnya sig emellanåt, säger Ella Kardemark.

Kardemark sitter i dag som ordförande för socialnämnden i Halmstad, och kommer att fortsätta göra så parallellt med sin nya interna post i sitt parti.

– Jag känner mig väldigt glad att ha fått förtroendet och har stora förhoppningar för året, säger hon.

Några frågor som hon tänker arbeta vidare med är bland annat frågan om p-skiva i Halmstad city och byggnationen av en ny tåglinje mellan Halmstad–Hässleholm via Markaryd.

Hedman tackar för sig

Magnus Hedman har länge varit mogen för att lämna över ordförandeuppdraget åt någon annan.

– De senaste åtta åren har jag sagt, ”är det ingen annan som vill ta uppdraget så fortsätter jag”. Men nu var det nya krafter som var sugna. Det känns jätteskönt, jag tror det är bra med förnyelse, säger han.

Magnus Hedman kommer att fortsätta med politiken i kommunfullmäktige och de nämnder som han i dag sitter i.

– Men det blir inte lika mycket arbete i partiet. Jag blev dock vald på årsmötet till revisor. Jag tror det är ett ganska bra uppdrag för en före detta ordförande eftersom du har den övergripande kollen, säger Magnus Hedman.

Ny vice ordförande

Till Ella Kardemarks efterträdare på viceposten valdes styrelseledamoten Henrik Östlund. Inför valåret valdes partiavdelningens pressekreterare och styrelseersättare Johnny Rosenberg Bodmar till partiets valledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.