Kritik mot skolnedläggning

Publicerad

Det sjuder av missnöje bland föräldrar runt om i Varberg efter förslaget att omorganisera skolorna i kommunen. Tisdagen var sista dagen att lämna synpunkter på förslaget som bland annat innebär att landsortsskolan Karl Gustav ska läggas ner.

Henrik Karlsson och Magnus Lindskog är två föräldrar som har barn på Karl Gustav-skolan som ligger i den lilla byn Karl Gustav. Enligt förslaget ska skolan stängas och barnen bussas till skolor i Kungsäter och Veddige.

Förslaget att stänga Karl Gustav-skolan är en del av omorganiseringen av skolorna i Varberg.

I korthet innebär det att flera skolor med elever från förskoleklass upp till nian görs om till renodlade låg-, mellanstadie- eller högstadieskolor. En av anledningarna är att skollokalerna i Varberg ska utnyttjas på ett bättre sätt. Men omorganiseringen har väckt protester och flera föräldrargrupper mot förslaget har också startat på andra skolor

Barn- och utbildningsförvaltningen ska nu gå igenom de synpunkter som har kommit in, innan frågan avgörs av politikerna.

Och i Karl Gustav oroar de boende sig för vilka konsekvenser en nedläggning av skolan kan få.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer