Det var den 9 januari som en privatperson hittade den misstänkt mördade mannen utanför Halmstad. Foto: SVT/Jimmy KirvesmäkiVisa alla (3)
Visa alla (3)

Kropp hittad i skogen – misstänkt mord i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En privatperson hittade på tisdagsförmiddagen en död person i skogen mellan Simlångsdalen och Halmstad. Polisen utreder ärendet som mord.

SVT:s reportrar befann sig på platsen tidigare under dagen och berättade då om en stor polisiär närvaro. Sju polisbilar stod parkerade vid ett skogsparti och ett stort område hade spärrats av.

Polisen uppgav att det är en man som man funnit avliden, men man har ännu inte lyckats identifiera mannen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen vara i 30-årsåldern.

Misstänkt mord

Mellan en polisbuss och ett träd hade polisen hängt upp en presenning som skynke.

– Det finns omständigheter kring fyndplatsen som gör att vi inleder en förundersökning om misstänkt mord, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Har mannen några synliga skador?

– Det är för tidigt att säga. Jag låter teknikerna återkomma.

Funnen i ett friluftsområde

Personen som hittade mannen var ute och gick i området när hen fann kroppen. Polisen har hållt förhör med denne.

Foto: Google Earth

– Vi kan utesluta personen som hittade mannen, så som det ser ut nu, säger Hans Lippens.

Polisens helikopter är uppe i luften för att ta översiktsbilder av platsen.

– Vi tar översiktsbilder på området och fyndplatsen. Vi tittar på sidovägar och om vi kan hitta en övergiven bil eller liknande.

Söka med hundpatrull

Vid halv två-tiden undersöker teknikerna fortfarande platsen. Polisens hundpatruller väntar på att teknikerna ska bli klara för att kunna söka av området, detta berättar SVT:s reporter på plats.

– Hundpatrullerna kommer att söka utanför det avspärrade området. Det kan finnas föremål som kastats i närheten, säger Hans Lippens.

Uppgifter om flera skott

Enligt källor till Aftonbladet har mannen, som uppges vara i 30-årsåldern, skjutits med minst två skott – bland annat huvudet. Detta är uppgifter som polisen inte har bekräftat.

En högt uppsatt poliskälla dementerar uppgifterna för SVT Nyheter Halland.

Identitet ännu inte fastställd

Vid 17.30-tiden meddelade polisen att den tekniska undersökningen är avslutad för dagen. Kroppen är förd till den rättsmedicinska avdelningen för att försöka fastställa dödsorsaken. Mannens identitet är fortfarande inte fastställd.

Platsen kommer vara avspärrad och bevakad under natten och undersökningen återupptas på onsdagsmorgonen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet