Reporter Mattias Bolin har under onsdagen varit på platsen som polisen fortfarande spärrat av. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Kroppen förd till rättsmedicin

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittades död på tisdagen utanför Halmstad är ännu inte identifierad. Polisen fortsätter med arbetet på platsen och berättar att folk hört av sig som hört skott i området under måndagskvällen.

SVT Nyheter Halland kunde i går rapportera att en privatperson hittat en kropp i skogen mellan Simlångsdalen och Halmstad. Polisen misstänker mord. Privatpersoner har hört av sig till polisen och uppgett att de hört smällare under sena kvällen och natten innan kroppen hittades.

– Om det kan kopplas ihop med händelsen är svårt att säga. Det är bara en hypotes. Men vi kan konstatera att folk har hört smällar eller smällare i området, säger Hans Lippens, presstalesman hos polisen.

Han fortsätter:

– Samtidigt är det vanligt med vildsvinsjakt på nätterna i området, så det är inte ovanligt att höra smällar vid den tiden på dygnet.

Hundpatrull på plats

Den tekniska undersökningen togs upp på onsdagsförmiddagen och avspärrningen av platsen är ännu inte hävd. Även hundpatrull finns på plats.

– Hundpatrullen söker utanför det avspärrade området efter föremål som eventuellt kan ha dumpats. Sådant som kan vara intressant för utredningen, säger Hans Lippens.

Identiteten okänd

Polisen är fortsatt förtegen om omständigheterna kring det misstänkta mordet och det råder en del oklarheter. Kroppen är förd till rättsmedicin men identiteten på den avlidna mannen är ännu okänd.

– Vi vet inte riktigt vem det är ännu men när det är klart tar utredningen ett kliv framåt, säger Hans Lippens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet