Genrebild Foto: TT

Krossade 23 glasrutor på krogen – får fängelse

För den 26-årige Varbergsbon är allt en enda stora minneslucka. Nu döms han till tre månaders fängelse för omfattande skadeögrelse på Societeten i Varberg.

Han minns att han hamnade i någon form av bråk i centrala Varberg. Sedan är allting svart.

Den 26-årige mannen kan varken förneka eller erkänna att det var han som slog sönder 23 glasrutor på den anrika restaurangbyggnaden i Societetsparken i Varberg natten till den 7 september. Inte heller kan han avgöra om det var han som strax därefter krossade rutor på Simstadion och tog sig in och stal glass.

Greps med glasskartong

Men en av restaurangens anställda säger att han mötte 26-åringen när denne var på väg mot restaurangen vid tretiden på natten, efter att restaurangen hade stängt och strax innan att glaskrossningen påbörjades.

Och när polispatrull sedan grep honom i närheten bar han på en kartong glass från kioskinbrottet på Simstadion.

Förstörelsen på restaurangen kostade ägaren omkring 40 000 kronor. 26-åringen var vid händelsen villkorligt frigiven från ett tidigare fängelsestraff. Något annat än fängelse är uteslutet, enligt Varbergs tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer