Kultur- och fritidsnämnden i Kungsbackas ordförande om varför museet måste flytta

Publicerad

Kultur- och fritidsnämnden i Kungsbacka har beslutat att hembygdsföreningens museum i lokala Kungsbacka ska flytta ur sin gamla lokal. Alternativen de gett är att antingen flytta in i en ny lokal eller bli mobila.

Beslutet att hembygdsmuseet ska byta lokal togs redan för 10 år sedan, då fick hembygdsföreningen fem år på sig något som senare sköts upp med ytterligare fem år. Nu har de åren gått och lokalen har fått en ny ägare som vill renovera om, vilket då blir en för dyr kostnad för kommunen.

– Det är skattemedel som vi bekostar det här med och kan vi få mer verksamhet för de här pengarna kan det komma invånarna till godo, säger Kristina Karlsson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I klippet ovan berättar ordförande mer om alternativen de gett hembygdsföreningen och hur hon ser på namninsamlingen som gjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.