Foto: TT

Kungsbackabo döms för 62 fall av bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man från Kungsbacka utgav sig för att sälja tv-spel, datorer och biljetter på nätet, men levererade aldrig några varor. Nu döms han vid Varbergs tingsrätt för 51 fall av bedrägeri och 11 fall av ringa bedrägeri.

Mannens brottsliga verksamhet pågick mellan augusti 2018 och februari 2019. På olika köp-och säljsajter lade han ut annonser där han utgav sig för att sälja elektronik och biljetter.

Han lurade köparna att betala i förskott för de utannonserade varorna och eventuell frakt. Men några varor levererades aldrig. Genom sina falska affärer lyckades 21-åringen lura till sig drygt 130 000 kronor från flera personer i olika delar av landet.

Försörjde sitt spelmissbruk

Mannen erkänner gärningarna och döms till fem månaders fängelse. Han ska även betala tillbaka belopp som de flera av de målsägande överfört till honom.

Han har tidigare dömts för liknande brottslighet och i förhör uppgett att han gjort det för att försörja sitt spelmissbruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.