Foto: TT (arkiv)

Kungsbackas besked – så ska studentutspringet bli av

Uppdaterad
Publicerad

Kungsbacka kommun har beslutat att genomföra ett form av studentutspring där eleverna springer ut klassvis under olika tidpunkter. Förhoppningen är även att utspringet ska kunna livesändas.

Beslutet gavs på en pressträff på torsdagsförmiddagen efter att kommunen meddelat på måndagen att det traditionella studentfirandet ställts in.

– Det kommer självklart inte bli lika minnesvärt men vi ska göra vårt bästa för att göra det så betydelsefullt som möjligt, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef för gymnasium och arbetsmarknad.

Coronaviruset i Halland

Det var efter samtal med elevrepresentanter som beslutet togs – men utspringet kommer vara fördelat under flera dagar vid olika tidpunkter.

– Vi kommer att se till att allt som vi gör med studenterna kommer ske klassvis och att det är utspritt i våra lokaler så att vi inte överskrider riktlinjerna om max 50 personer.

Studenterna kommer även få mat, sång och tal på plats i skolorna. Ambitionen är även att direktsända utspringet eller spela in det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet