En kvinna omkom efter att ha klämts fast i en stillastående åkgräsklippare. Bilden är en genrebild och visar inte den åkgräsklippare som är inblandad i händelsen. Foto: SVT/Arkiv

Kvinna avled efter olycka med åkgräsklippare

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern avled efter olycka med en åkgräsklippare under söndagen. Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan skriver polisen på sin hemsida.

Det var strax efter kl. 14.00 på söndagseftermiddagen som polis och räddningstjänst fick larm om att en kvinna hade blivit påkörd av en åkgräsklippare söder om Veddige, strax utanför Varberg.

Väl på plats fann man kvinnan fastklämd och återupplivningsförsök påbörjades av ambulanspersonal.

Enligt polisen gick kvinnans liv inte att rädda. Anhöriga är underrättade om att kvinnan avlidit av sina skador.

Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara men allt pekar på att det rör sig om en olycka.

– Det är inget som tyder på att det skulle vara ett sjukdomsfall utan snarare ett olycksfall. Vi är fortfarande på plats där och försöker få 100 procentig klarhet i exakt vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.