Så här såg det ut efter frontalkrocken på Österleden i Varberg 13 januari – nu en vecka senare polisen att en kvinna har avlidit av skadorna. Foto: Lennart Benson

Kvinna avliden efter frontalkrock i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fick vård på sjukhus efter en frontalkrock på Österleden i Varberg den 13 januari. Nu kan polisen bekräfta att föraren till en av bilarna avled av sina skador, något Hallands Nyheter var först med att rapportera.

Kvinnan misstänks ha kommit över på fel sida vägen och frontalkrockat. Föraren av den andra bilen klarade sig med lindriga skador.

Polisen har haft flera brottsmisstankar efter olyckan, så som vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och olovlig körning då kvinnan saknade körkort.

– Utredningen fortsätter ett tag till men kommer sedan läggas ner, säger Bengt Nilsson, utredare på trafiksektionen i region väst.

Anhöriga är underrättade.

Så här såg det ut på olycksplatsen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.