Försvagade misstankar om mord i Kungsbacka kommun

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern hittades avliden av polis på en en adress i Kungsbacka kommun på söndagskvällen. En man greps och anhölls initialt men är nu frigiven och polisen hanterar ärendet som ett dödsfall.

Det var vid 18-tiden på söndagskvällen som en kvinna i 60-årsåldern hittades avliden av polis på en ort i Kungsbacka kommun.  Det var Göteborgs-Posten först med att rapportera.

– Den var sambon som hörde av sig. Initialt larmades det in som hjärtstopp, men när vi kom dit ändrades läget, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen kunde inte utesluta att ett mord har inträffat och inledde en förundersökning. Mannen greps och anhölls men frisläpptes under tisdagen. En brottsplatsundersökning har också genomförts och polisen väntar på analysresultat innan de helt kan släppa misstanke kring sambon.

Lutar åt naturlig dödsorsak

Efter förhör med sambon under måndagsförmiddagen har mordmisstankarna svalnat, uppger polisen.

– Det finns inget skäl i nuläget att misstänka att det faktiskt är fråga om mord, säger polisinspektör Cecilia Bergsten.

Tror ni snarare det är fråga om naturlig dödsorsak?

– Ja. Men det måste så klart utredas, svarar Cecilia Bergsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.