Foto: SVT

Kvinna körde av vägen – stal förbipasserandes bil

Uppdaterad
Publicerad

Efter en trafikolycka valde en kvinna att stjäla en bil som stannade för att hjälpa henne. Efter en biljakt försökte hon sedan backa på en polis.

Det var vid elvatiden på torsdagskvällen som polisen kallades till en trafikolycka i Kungsbacka kommun. En bil hade kört av vägen och en kvinna stod bredvid bilen.

Under tiden som polisen körde till platsen stannade en förbipasserande bil med två personer i för att hjälpa kvinnan. När den bilens förare klev ur bilen valde kvinnan att istället för att ta emot hjälpen, stjäla dennes bil. Passageraren satt då fortfarande kvar.

– Det blir ju en situation som egentligen handlar om olaga frihetsberövande, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Var uppenbart påverkad

Strax därefter kom polisen till platsen och körde ikapp bilen som stulits. När de fått stopp på bilen försökte kvinnan backa på polisen, varpå kvinnan greps. Hon ska då ha varit uppenbart påverkad. Inga personer ska ha kommit till fysisk skada.

Kvinnan misstänks nu för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel och försök till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.