Foto: TT

Kyrkogård kan byggas ut med muslimsk del

Uppdaterad
Publicerad

Muslimer kan får en egen gravplats på kyrkogården i Skummeslöv. Pastoratet i Laholm har nämligen ansökt om planbesked för att bygga ut kyrkogården.

Den bakomliggande orsaken är att det börjar bli trångt om gravplatser för muslimer i Halmstad. Därför vill Laholms pastorat nu bygga ut kyrkogården vid Skummeslövs kyrka för att bereda plats.

– Tidigare har många muslimer sagt att det är okej att ligga på en vanlig kyrkogård, men efter hand som de lever här vill många ha ett eget gravområde. Vi är ansvariga för begravningsverksamheten och vi måste tillgodose även deras önskemål, säger kyrkoherden Anders Knutsson.

Muslimer ska i regel begravas så att de ligger vända mot Mecka, och enligt begravningslagen ska varje pastorat kunna erbjuda begravningsplatser åt personer med andra religioner än kristendomen.

Pastoratet vill också bygga ett större församlingshem, eftersom den nuvarande lokalen börjar bli för liten. Tanken är att både det nya församlingshemmet och den nya gravdelen ska ligga utmed Stora strandvägen genom Skottorp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer