Erling Cronqvist (C) var ett av kommunråden som redan förra året fick reda på att två stora markarbetesprojekt påbörjats utan upphandling. Då var han inte kommunstyrelsens ordförande, men tillträde posten i januari 2019. Foto: SVT

Ledande kommunråd i Laholm kände till upphandlingsskandal – höll tyst

Uppdaterad
Publicerad

En ny upphandlingsskandal har kommit upp till ytan i Laholms kommun. Det gäller markarbeten för cirka sju miljoner kronor som köpts utan upphandling.

Även om uppgifterna är nya för allmänheten, genom ett avslöjande i lokaltidningarna, har det visat sig att ledande politiker känt till det i snart ett års tid.

– Det dök inte upp i mitt minne förrän det började ställas frågor, säger Erling Cronqvist (C), kommunstyrelsens ordförande.

I klippet ovan ser du var det har utförts ej upphandlade markarbeten och hur kommunråden Erling Cornqvist (C) och Kjell Henriksson (S) bemöter frågan om varför de – trots kännedom– inte informerat om den otillåtna affären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.