Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Verksamhetschef Kristina Isaksson berättar om varför de väljer att vidta åtgärden. Foto: SVT

Laholms kommuns krisdrag för att lösa sommaren: Köper vårdpersonalens semesterveckor

Uppdaterad
Publicerad

Att få anställda att sälja en av sina semesterveckor för 6 000 kronor är en av åtgärderna Laholms kommun vidtar för att försöka säkra upp sommarbemanningen.

– Jag är inte speciellt stolt över att vi gör såhär men jag vet inte hur vi annars skulle kunna löst det, säger Kristina Isaksson, verksamhetschef för senior i Laholms kommun.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om bristen på vårdpersonal i Laholms kommun. I början av april var behovet drygt 190 personer, nu är behovet 50.

– Det är inte det att vi kontrakterat 140 vikarier utan det är med hjälp av andra lösningar. Jag tycker fortfarande det är problematiskt, i vanliga fall hade behovet varit en handfull vikarier som saknats.

I klippet ovan berättar verksamhetschef Kristina Isaksson mer om hur hon ser på situationen och vad hon anser behövs göras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.