Laholms tidning blir en del av Bonnier News efter att de köpt Lokaltidningen. Foto: SVT

Laholms tidning blir del av Bonnier News

Publicerad

Laholms tidning blir en del av Bonnier News efter att koncernen köpt upp Lokaltidningen.

Laholms tidning togs tidigare i år över av Lokaltidningen, men nu är det klart att de även blir en del av Bonnier News. Bonnier News har genom HD-Sydsvenskan köpt Lokaltidningen av danska koncernen JP/Politikens Hus.

Lokaltidningen har 28 utgåvor, där de flesta bevakar kommuner i Skåne. Men de har även editioner i Halland, Småland och Östergötland.

Samtidigt som Lokaltidningen blir Bonnier förvärvar JP/Politiken en ägarandel på 7,3 procent i HD-Sydsvenskan och koncernens VD Stig Ørskov ges en plats i bolagets styrelse.

– Det har varit ett nöje att bedriva lokaljournalistik i Sverige. Men det är ett lika stort nöje att Lokaltidningen nu blir en del av Sydsveriges största medieföretag. Vi har det största förtroende för HD-Sydsvenskan och ser fram emot att bli delägare”, säger Stig Ørskov, VD JP/Politikens Hus till Laholms tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.