På tisdagen försattes Laholms tidning i konkurs. Foto: SVT

Laholms tidning går i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen försattes Laholms tidning i konkurs. Enligt Sven Fritzson, tidningens styrelseordförande, har de kämpat i flera år för att hålla tidningen lönsam.
– Jag hoppas inte det här innebär att det blir mindre bevakning av Laholm, säger han.

Det var i december 1931 som det första numret av Laholms tidning släpptes efter att ha tagit över tidningen Sydhallands tidigare tryckeri. Ett år senare köptes tidningen av bonderörelsen. Nu, 87 år senare, försätts tidningen i konkurs efter år av ekonomiska prövningar.

– Vi har kämpat på många olika sätt och provat olika saker men vi har inte lyckats, säger Sven Fritzson, tidningens styrelseordförande.

Framförallt syftar han på de senaste fem åren. Från mitten av 1990-talet till och med sista december 2013 tillhörde tidningen Skånska dagbladet och det är sedan tidningen åter blev ett eget bolag, 2014, som kampen har pågått.

– Laholms tidning skulle lagts ner redan då men vi tog tillbaka den och tänkte att vi skulle låta den få en chans, säger Sven Fritzson.

För få prenumeranter

Han menar att grundproblemet är att tidningen har för få prenumeranter. I dagsläget ligger antalet på runt 2 000.

– Men det är en relativt liten kommun så man kanske inte kan förvänta sig mycket mer. Jag hoppas inte det här innebär att det blir mindre bevakning av Laholm, säger Sven Fritzson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Laholms tidning

Mer i ämnet