Arkivbild. Foto: TT

Läkare skrev ut 300 narkotikaklassade tabletter – kritiseras av IVO

Publicerad

Under en vecka skrev läkaren ut tre recept på hundra narkotikaklassade tabletter vardera utan att dokumentera dem i någon patientjournal. Läkaren medger att hon skrivit ut tabletterna men menar att hon inte insåg omfattningen av de recept hon skrivit ut.

Anmälan ska, enligt handlingarna, inkommit från ett apotek i Halmstad. I beslutet från IVO, Inspektionen för vård och omsorg, skriver de att läkaren har brustit i sin försiktighet att skriva ut de narkotikaklassade tabletterna samt vid journalföringen. Därför riktar de nu kritik mot läkaren.

I sitt yttrande säger läkaren att hon just nu inte jobbar och enbart behandlar sina närmaste släktingar. Hon uppger också att hon inte längre kommer att skriva ut det aktuella läkemedlet samt att hon tidigare varit försiktig med att skriva ut liknande preparat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.