Två män och två kvinnor i Halmstads kommun åtalas för att ha hanterat en helautomatisk automatkarbin. Foto: Polisen

Fyra personer åtalas i vapenhärva

Uppdaterad
Publicerad

Två män och två kvinnor i Halmstads kommun åtalas för att ha innehaft och hanterat en helautomatisk automatkarbin samt två pistoler, som efter att ha varit gömda i ett förråd tvättades med T-sprit och lämnades i skogen.

Två av personerna misstänks ha förvarat vapnen med tillhörande ammunition, samt annan ammunition, i ett lägenhetsförråd under knappt tre veckor i augusti.

Därefter misstänks de andra två personerna ha hämtat vapnen och ammunitionen med bil, för att sedan lämna dem i skogen, efter att ha tvättat av vapnen med T-sprit.

Två av personerna åtalas för grovt vapenbrott, medan två åtalas för grovt vapenbrott alternativt skyddande av brottsling.

Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt eftersom det handlat om flera och särskilt farliga vapen, samt eftersom de kan befaras komma till brottslig användning.

Samtliga fyra nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Halmstad

Mer i ämnet