Foto: SVT

Landslagsstjärna värvad av HK Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Landslagets lagkapten och linjespelaren Tina Flognman blir spelande tränare för Varbergs damlag i division 2.

Tina Flognman flyttar till kärleken i Varberg och blir ny spelande tränare för handbollsklubben Varbergs damlag.

Flognman har spelat hela 223 stycken landskamper för Sverige och kommer nu senast från Toulon i Frankrike där hon har spelat sedan 2010.

I helgen spelade damlaget två träningsmatcher i Gnosjö mot allsvenska Hallby. Där blev det förlust med 26-14 men däremot blev det en vinst mot division2-laget Anderstorp med 24-16.

– Tina kommer att bidra med sin långa erfarenhet från spel i olika internationella toppklubbar. För laget hoppas vi att det med hjälp av Tinas kunskap och proffsiga inställning är en start på något spännande för damhandbollen i Varberg, säger lagets lagledare Mikael Eriksson till Hallandsnytt.

Kommande helg kan man se Tina Flognman spela med Varbergslaget i Havets Cup i Lysekil.

Därefter kommer hon fram till seriestarten att representera Viborg HK från Danmark för att backa upp för ordinarie skadade linjespelare med bland annat spel i Champions League kval.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.