Falkenberg toppar Hallandlistan för femte året när Svenskt näringsliv rankar företagsklimaten i Sveriges kommuner. Foto: TT/ SVT ARKIV

Hallands bästa företagsklimat finns fortfarande i Falkenberg

Publicerad

Svenskt Näringsliv placerar Falkenberg bland landets tio bästa kommuner i sin företagsklimat-rankning. Halmstad får en klar jumboplacering i Halland. 

Falkenberg har det tionde bästa företagsklimatet av landets 290 kommuner och är med det klart bäst i Halland – för femte året i rad. Även om kommunen tappar två placeringar sedan förra året.

– Falkenberg fortsätter vara ett föredöme i Halland när det gäller att skapa bra förutsättningar för tillväxt och företagande lokalt. Trots ett litet tapp i år är det fortfarande en av Sveriges absolut bästa platser att driva företag på, säger Kristian Ryberg, regionchef för Svenskt Näringsliv i Halland, i ett pressmeddelande.

Kungsbacka, Varberg, Laholm och Hylte klättrar alla på rankningen. Men Halmstad rasar med 42 placeringar i jämförelse med 2020 och får 246:e plats i Sverige. Den sämsta placeringen sedan mätningarna började 2001.

Etta på Sverigelistan är Vårgårda kommun och sista hamnar Pajala.

10. Falkenberg

60. Varberg

91. Laholm

99. Kungsbacka

138. Hylte

246. Halmstad

Svenskt näringslivs rankning av företagsklimatet i landets kommuner baseras till 2/3 på en enkät som 32 000 företag svarat på och till 1/3 på fem statistikfaktorer.

Källa: Svenskt näringsliv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer