Foto: Google och SVT

Larm om drunkning i Laholm – läget kritiskt

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades till Skummeslövsstrand utanför Laholm efter ett drunkningstillbud. En man i 50-årsåldern vårdas nu på sjukhus med livshotande skador.

Larmet kom vid 10:30-tiden och enligt räddningstjänsten var det en kitesurfare som anträffats i vattnet. Mannen är i 50-årsåldern och har allvarliga livshotande skador. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen i Halmstad. Enligt sjukhusets kommuniké handlar det även om skelettsskador.

– Det var en kitesurfare som låg vid vattenbrynet. Det var några som var ute och promenerade som drog upp honom som larmade oss, säger Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

När räddningstjänsten anlände till platsen började man utföra hjärt- och lungräddning på mannen. Han avfördes efter det med ambulans till sjukhus.

Söker av vattnet med helikopter och båt

Även sjöräddningen involverades i arbetet. Man sökte bland annat av vattnet både från luften och med båt.

– Vi söker av vattnet för att se om han hade någon kompis med sig. Det är en säkerhetsåtgärd, sa Mats Rydberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.