Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En lastbil och en personbil krockade på E6 i södergående riktning i höjd med Stråvalla. Foto: Joakim ErikssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Lastbil började brinna på E6 efter krock med personbil

Uppdaterad
Publicerad

En mindre lastbil och en personbil har under måndagen kolliderat på E6 i södergående riktning i höjd med Stråvalla utanför Varberg. Lastbilen började brinna och räddningstjänsten fick rycka ut till platsen för släckning.

Strax före klockan 12 på måndagen larmades SOS om en trafikolyckan på E6. Olyckan ska ha inträffat efter att lastbilen kört på personbilen bakifrån, lastbilen ska då ha börjat brinna.

– Den var helt övertänd. Men just för tillfället har vi släckt ner den. Nu arbetar vi med efterkontroll, sa Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

I lastbilen färdades en person och i personbilen två personer. Samtliga tre kunde ta sig ur fordonen och stod på benen när räddningstjänsten anlände. Två personer har åkt med ambulans till sjukhus.

Enligt polisen ska en schäferliknande hund ha sprungit bort i samband med olyckan och sprungit norrut mot Frillesås och Rya. Det har gjorts försök att fånga in hunden dock utan att lyckas, men den ska inte längre befinna sig på motorvägen.

E6 i södergående riktning har varit avstängd, men runt 13 börjar man släppa på trafiken i ett körfält.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En lastbil och en personbil krockade på E6 i södergående riktning i höjd med Stråvalla. Foto: Joakim Eriksson
En lastbil och en personbil krockade på E6 i södergående riktning i höjd med Stråvalla. Foto: Joakim Eriksson