Klippet visar de långa köerna i södergående riktning på motorvägen, i höjd med olycksplatsen. Foto: SVT/Godfred Epitime

Tankbil brann på E6 – skapade långa köer

Uppdaterad
Publicerad

En större tankbil med släp fattade eld på E6, i höjd med Torpasjön söder om Fjärås, under måndagmorgonen. Ingen person kom till skada men det skapade långa köer.

Strax efter klockan nio på måndagmorgonen ska ett däck ha fattat eld på bilen som fraktade diesel. Detta skedde i södergående riktning. Branden misstänktes sedan ha spridit sig till lasten.

Branden släckt

Kvart över tio var branden släckt. Under arbetet visade det sig att det inte var själva lasten som brann, utan olja från hydralikslangar.

– Så det var ingen läcka från själva tanken. Chauffören hade också sinnesnärvaro nog att koppla loss från släpet och köra en bit därifrån. Däremot måste vi ta hand om släpet, sa Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Fortsatt avstängd

Arbetet med att pumpa över dieseln till ett annat fordon samt att sanera platsen tog flera timmar. Vid 13-tiden lämnade räddingstjänsten platsen och klockan 15 var det fritt fram för trafiken igen.

Ingen person kom till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.