Lastbil brann på E6 – vägen stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil lastad med livsmedel började brinna på E6 utanför Varberg under natten till fredagen. Vägen var under morgonen fortfarande delvis avstängd i norrgående riktning.

Larmet kom till Räddningstjänsten klockan 01.18 under natten till fredagen. En lastbil med livsmedel hade då börjat brinna på E6.

Vägen var inledningsvis helt avstängd i norrgående riktning.

– Man börjar få lite kontroll på branden. Man har lyckats rädda släpet i alla fall men resten är totalförstört, säger Andreas Karlsson, inre befäl på Räddningstjänsten Väst.

Lastbilen ska bärgas från platsen och Trafikverket har samtidigt skickat ut bilar för att sanera vägbanan efter branden.

Vid 05-tiden på morgonen meddelade Räddningstjänsten att de har lämnat platsen. Men bärgningen fortsatte och en fil i norrgående riktning var fortsatt avstängd.

Enligt P4 Hallands trafikinformation var bärgning igång vid 06.30-tiden. I samband med det började trafiken att så smått att släppas på igen.

Vid 08.30-tiden var arbetet på platsen svalutat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.