Foto: Polisen

Lastbil fastnade i busstunnel – chauffören får dagsböter

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilschaufför i 30-årsåldern hade druckit alkohol och missade förbudsskylten vid vägkanten. Det ledde till att hans fordon fastnade i en busstunnel i Halmstad. Nu döms han för rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Det var en kväll i januari som händelsen inträffade. Mannen var på väg till Skara med sin lastbil och dess tillhörande släp. Han svängde in i centrala Halmstad för att ta rast. Då han var alkoholpåverkad missade han ett förbudsmärke utmed vägen.

Följden blev att han körde ner i en tunnelpassage vid Snösvängen som är avsedd för bussar i linjetrafik. Där fastande han med lastbilen, vilket orsakade skador på tunneln. Polis fick kallas till platsen.

Drack brännvin efter kraschen

Vid en provtagning stod det klart att mannen hade 1,66 promille i blodet. Själv menar han att han var trött och att han drack två glas brännvin direkt efter olyckan. Enligt domen går detta inte att utesluta.

Enligt Rättsmedicinalverkets bedömning hade dock mannen 0,63 promille i blodet under själva färden. Därför döms han nu Halmstad tingsrätt för både rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Påföljden blir 120 dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.