Person död efter krock mellan lastbil och personbil

Uppdaterad
Publicerad

En förare till en personbil körde in i en stillastående lastbil i norrgående riktning på E6, strax efter påfarten vid Varla. En person fördes till sjukhus och vid 20-tiden kunde polisen bekräfta att denne avlidit.

Larmet inkom strax innan klockan tio under måndagsförmiddagen. Räddningstjänst, tre ambulanser samt polis kallades till platsen och det har var stor påverkan på trafiken, enligt Trafikverket.

Vilka skador personen som fördes till sjukhus fått var initialt oklart. Enligt polisen ska lastbilen varit stillastående, alternativt kört väldigt sakta.

– Vi kommer att få sitta på omständigheterna kring olyckan senare, sa Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson tidigare under dagen.

Vid 20-tiden gick polisen ut med att föraren av personbilen dog i samband med olyckan. Polisen utreder omständigheterna kring olyckan men vill inte gå ut med detaljer i nuläget.

Polisen i Halland har varit i kontakt med anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.