Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se Linnea Hjelmér berätta om motorstoppet som gjorde att hon tvingades lämna sin mopedbil vid vägkanten på Säröleden. Foto: Privat/Amanda Pettersson/SVT

Linnea fick motorstopp i Kungsbacka – mopedbilen totalförstörd när hon skulle hämta den

Publicerad

Plötsligt gick gasvajern av. Linnea Hjelmér, 15, tvingades rulla in bilen till vägkanten vid Säröleden i Kungsbacka efter ett motorstopp, natten mot lördag förra veckan. När hon återvände med hjälp efter bara en knapp timme var mopedbilen totalförstörd.

Mopedbilen fick flera rutor sönderslagna, sidospegeln avsliten och ett dörrhandtag bortslitet. Någon hade dessutom försökt välta bilen.

– Jag blev arg när jag såg bilen, för jag tycker det är onödigt att förstöra andras saker, säger Linnea Hjelmér.

Nu väntar omfattande reparationer på mopedbilen som får stå på verkstad en månad. Det blir då svårare för Linnea att ta sig till skolan dit hon vanligtvis pendlar med mopedbilen.

I klippet berättar även kommunpolisen Jenny Sjöström om hur vanligt det är med vandalisering av mopedbilar i Kungsbacka kommun som är mopedbilstätt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.