Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är en ödesfråga. Det är avgörande att vi får en rätsida på det här”, säger Marie Axtelius, ordf Företagarna i Halland. Hör hennes förslag på hur regeringen ska lösa frågan om elstödet. Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Lista: Se Företagarnas tre förslag på hur elstödet kan lösas

Uppdaterad
Publicerad

Landets företag får vänta på elstöd från regeringen och ingen kan ännu säga när det kommer. Marie Axtelius, ordförande för Företagarna i Halland, vet hur hon tycker att regeringen borde agera för att underlätta för företagarna att få stöd för sina elkostnader.

– Man behöver veta när de här pengarna kommer, säger hon.

I klippet ser du Marie Axtelius förslag på hur regeringen bör agera för att hjälpa företagarna genom energikrisen.

Ett av hennes förslag till regeringen är att ta bort energiskatten – och där har Thomas Björkman, handläggare på Energimyndigheten, en invändning. Han menar på att det inte är relevant för tillverkningsindustrin.

All tillverkningsindustri i Sverige har redan en nedsatt energiskatt och den är anpassad till den lägsta nivån som finns inom EU.

– Det är inte tillåtet att sänka skatten under den nivån. Vi har redan den lägsta som är möjlig, säger Thomas Björkman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Energikrisen i Halland

Mer i ämnet