En lokalpolitiker är häktad misstänkt för våldtäkt. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Lokalpolitiker häktad misstänkt för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En kommunpolitiker i Halmstad har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Politikern nekar själv till anklagelserna.

Politikern har suttit häktad sedan i slutet av förra veckan misstänkt för en våldtäkt som ska ha skett i mitten av maj hemma hos politikern. Detta var Hallandsposten först med att avslöja på onsdagen.

Politikern har överklagat  tingsrättens häktningsbeslut till hovrätten. I överklagandet förklarar politikern att han har haft sex med personen, men att det varit ömsesidigt. Överklagandet har avslagits av hovrätten och mannen sitter därmed fortsatt häktad samtidigt som polisutredningen pågår.

Politikern har flera förtroendeuppdrag inom Halmstads kommun.

– Tills det att det här är klart är han fryst från alla sina positioner. Det här är stora anklagelser som vi inte tolererar. Om han har begått det här så har han ingen plats i vårt parti, säger gruppledaren för partiet till SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.