SVT:s reporter träffar Lars Knutsson från LRF Halland som kommenterar de nya bilderna som Djurrättsalliansen uppger kommer från bland annat grisstall i Halland. Foto: SVT

LRF om Djurrättsalliansens bilder: ”Man kan filma vad som helst så att det ser förskräckligt ut”

Uppdaterad
Publicerad

Lasse Knutsson är omsorgs- och medlemsansvarig på LRF i Halland. Han tycker att bilderna som påstås ha filmats från insidan av svenska grisstallar visar obehagliga bilder samtidigt som innehållet kan vinklas och vridas till organisationens fördel.

– Egentligen är det enligt lag förbjudet att gå in i grisstallar utan ägarnas lov, så då kan man ifrågasätta om bilderna ens är filmade i Sverige, säger Lars Knutsson på LRF.

Men om vi förutsätter att Djurrättsalliansen talar sanning och filmerna är från gårdar bland annat i Halland?

– Det går ju att filma ett djur som ser smutsigt ut och ett djur som är dött. Det går att hitta de bilderna givetvis. Vi försvarar aldrig dålig djurskötsel på LRF, djuren måste skötas och ha det bra, säger han samtidigt som han påpekar att alla filmer och bilder kan vinklas.

Hör Lars Knutsson reaktion på Djurrättsalliansens bilder i klippet ovan. OBS – varning för starka bilder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.