Storjakt av vildsvin blev lyckad enligt skyddsjägare Alexander Zimmerman. Foto: Privat

Lyckad storjakt av vildsvin i norra Halland

Publicerad

150 jägare fällde sammanlagt 23 vildsvin när de under helgen samordnade en storjakt för att få bukt på vildsvinsproblemet på Onsalahalvön.

Sammanlagt fälldes det under lördagen 23 vildsvin något som jägarna ser som ett lyckat resultat med tanke på förutsättningarna.

– Det är så mycket vatten i våtmarkerna just nu, så svinen går in där då de känner sig trygga där inne. Vilket gör att det blir svårt att få ut dem, men trots det var det en lyckad jakt, säger skyddsjägare Alexander Zimmerman.

Jakten ger resultat

Sen i februari har sammanlagt har Alexander fält 56 vildsvin och enligt honom, som är en av de skyddsjägare som ofta är ute på Onsalahalvön, har antalet larm minskat de senaste två månaderna.

– Vi har jagat mer aktivt runt problemområden, runt bostäder, vallar och åkrar vilket har gett goda resultat, säger han.

Kan man någonsin bli av med vildsvinen helt?

– Vildsvin är vilt som vi får lära oss att leva med, vi kommer inte kunna få bort alla från ur områden de inte bör vara, så trädgårdar kommer fortsätta att bli uppbökade så länge man inte sätter upp staket, säger Alexander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer