Foto: SVT Design

Man anhållen misstänkt för medhjälp till mord

Uppdaterad
Publicerad

En 18-åring anhållits för medhjälp till det uppmärksammade mordet på 16-åringen som hittades död i en bäck i Halmstad 2014. De båda var jämnåriga bekanta.

Den 18-årige mannen hämtades in på tisdagsmorgonen för att höras i fallet om den mördade 16-åringen från Halmstad som hittades död i en bäck mellan Furet och Frennarp i maj 2014.

– Mer specifikt vad och vilka uppgifter som pekar mot den nu anhållne kan jag inte berätta om utan nu måste vi hålla förhör med honom och vidta andra utredningsåtgärder för att säkra bevisning inför en eventuell häktningsförhandling, säger Cecilia Bergsten, tillförordnad chef för polisens grova brott-grupp i Halland.

Mordet på Albin

18-åringen och den mördade pojken var jämnåriga och ska ha varit bekanta med varandra. De bodde i två olika stadsdelar i Halmstad.

Nyligen dömd

18-åringen är känd av polisen även i andra ärenden. Han har bland annat varit misstänkt för misshandel och dömts för våldsamt motständ mot två polismän i samband med att han köpte svartsprit av en man i Halmstad.

Senast för två veckor sedan dömdes han för narkotikabrott. Och nu sitter han alltså anhållen skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

– Det innebär att han på något sätt medverkat till det som hände sedan. Men jag kan i nuläget inte kommentera det i detalj, säger Cecilia Bergsten.

Kommer ni att gripa fler?

– Det är för tidigt att säga än så länge. Vi komner vidta fler utredningsåtgärder. Vi får se vart det tar oss.

Hur 18-åringen ställer sig till anklagelserna kommenterar hon inte heller.

Den misstänkte har i dag fått en försvarsadvokat.

Med i utredningen

Fallet uppmärksammades nyligen på nytt då det tog upp i SVT:s Veckans brott. Efter det fick polisen in nya tips, men om några av de tipsen lett fram till den nu anhållna mannen är oklart.

– Det kommenterar jag inte i nuläget, säger Cecilia Bergsten.

18-åringen är hemmahörande i Halmstad och har, enligt utredningschefen, funnits med i utredningen en längre tid, men inte som misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet