Männen misstänks för att ha stulit över 11 000 sminkprodukter till ett värde av 324 000 kronor. Foto: Polisens förundersökning

Män åtalas för att ha förvarat 11 000 stulna sminkprodukter

Uppdaterad
Publicerad

Tre män åtalas för grovt häleri efter att polisen hittade över 11 000 sminkprodukter i ett hus i Kungsbacka kommun.

Det var i samband med att en av männen stoppades för en rutinkontroll i augusti i fjol som delar av stöldgodset upptäcktes. Polisen fann stora mängder smink nedpackat i kartonger i bagaget på bilen, smink som en av mannen hävdade att han köpt – utan att kunna uppvisa kvitto.

Hittades hos Kungsbackaföretag

Efter att ha genomsköt bilen fortsatte polisen med en husrannsakan i olika hus med koppling till de tre männen i Kungsbacka kommun.

Polisen hittades sammanlagt mer än 11 000 sminkprodukter prydligt förpackade i kartonger. En av byggnaden som varorna förvarades i tillhör ett Kungsbackaföretag som driver sin verksamhet i lokalerna.

Stals från lastbil i Landskrona

Med hjälp av koder på kartongerna har polisen kunnat spåra produkterna till en stöld ur ett lastbilsflak i Landskrona i januari i fjol där en hel pall med produkter som skulle ha levererats till en svensk kosmetikkedja stals.

Enligt polisens förundersökning handlar det om kosmetika till ett värde av drygt 324 000 kronor.

De tre åtalade männen, som är mellan 29 och 42 år gamla, nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.