Mannen har suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för brottet. Foto: Niklas Henrikczon/frilans

Man åtalas misstänkt för mordbrand på Falkenbergs gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas vid Varbergs Tingsrätt misstänkt för mordbranden på en byggnad vid Falkenbergs gymnasieskola.

Under en vardagsnatt i december 2020 uppstod en brand i ett soprum i anslutning till Falkenbergs gymnasieskola.

En man, som senare greps efter att han ska ha brutit sig in på ett konditori, åtalas nu misstänkt för brottet.

– Jag har åtalat en man för mordbrand samt olaga intrång och skadegörelse på konditoriet. Jag anser att man kan förvänta sig en fällande dom, säger åklagare Sonja Seligmann.

Hur ställer sig mannen till brottsmisstankarna?

– Han förnekar brott. Han håller inte riktigt med om att det är han som har orsakat branden, han har varit i stan och varit påverkad och vet inte riktigt vad som har hänt, så kan man sammanfatta det, säger hon.

Mannen har under förundersökningen suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Vid gripandet hittade polisen brandfarlig vätska på hans kläder.

Falkenbergs Kommun yrkar att mannen ska betala 236 500 kronor i skadestånd. Förhandlingen i Varbergs tingsrätt hålls i början på februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.