En man i 25-årsåldern åtalas nu för försök till mord. Foto: TT

Man åtalas för mordförsök med svamp

Uppdaterad
Publicerad

En man som bor på ett gruppboende i södra Halland åtalas nu för försök till mord. Mannen ska ha försökt få två personer att dricka en blandning som han trodde innehöll giftig vit flugsvamp.

En man i 25-årsåldern åtalas nu vid Halmstads tingrätt för försök till mord. Enligt åtalet har mannen ha sökt på internet efter information om giftiga svampar. Mannen ska sedan ha gått ut i en park och plockat svamp som han trodde var giftig vit flugsvamp.

LÄS MER: Man försökte mörda med svamp

Bjöd på blandningen

Därefter ska han ha försökt få en anställd vid det gruppboende som mannen bodde på att dricka en kaffeblandning som innehöll svampen. Den anställde ska ha avböjt och mannen ska då ha bjudit en annan person på boendet på blandningen.

Mordförsöken som ska ha ägt rum mellan 30 juni och 2 juli misslyckades, enligt åtalet var anledningen till det att blandningen troligtvis inte innehöll vit flugsvamp.

Har erkänt

Den bevisning som finns i målet är bland annat förhör med en mykolog, det vill säga en svampexpert, förhör med de två målsägande och förhör med den misstänkte mannen som enligt åtalet har erkänt gärningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.