Varbergs tingsrätt. Foto: SVT

Man åtalas för skott mot kvinna i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

En man hotade och avlossade skott mot två kvinnor i centrala Varberg och gjorde dessutom våldsamt motstånd när polis ingrep. Nu åtalas han.

Det var i oktober förra året som mannen till synes utan anledning ska ha hotat två kvinnor i Varberg med luftpistol och kolsyrerevolver.

– Först riktar han vapen mot den ena målsäganden och avfyrar två skott, men träffar inte, säger kammaråklagare Vjollca Turjaka som väckt åtal mot mannen.

Kvinnan springer iväg och söker hjälp hos en annan kvinna i en bil. Mannen kommer ikapp och riktar vapen mot båda kvinnorna vid Håstens torg.

De inblandade obekanta

När polis anländer till platsen plockar mannen åter fram ett av vapnen ur en väska och hotar även de båda polismännen. Han ska därefter ha gjort våldsamt motstånd vid gripandet.

Mannen och de båda kvinnorna känner inte varandra sedan tidigare och något motiv till hoten tycks inte finnas.

– Han förnekar brott och har lämnat lite olika förklaringar. Dels har han sagt att han bara provskjutit, dels att han inte minns händelsen.

Mannen bar vid tillfället på två handeldvapen, en luftpistol och en kolsyrerevolver, och var dessutom beväpnad med kniv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.