Mannen i 40-årsåldern åtalas vid Varbergs tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning. (Bilden har inte med åtalet att göra) Foto: SVT

Man åtalas misstänkt för grov kvinnofridskränkning

Uppdaterad
Publicerad

Vid upprepade tillfällen har en man i 40-årsåldern misshandlat och hotat en kvinna i 45-årsåldern, enligt en stämningsansökan vid Varbergs tingsrätt. Mannen uppges också ha hotat kvinnan med kniv. Nu åtalas mannen misstänkt för grov kvinnofridskränkning och grovt olaga hot.

Händelserna inträffade mellan våren 2016 och sommaren 2019 i Falkenbergs kommun. Enligt åtalet ska mannen bland annat ha slitit av en ring från kvinnans finger och utdelat flera slag mot hennes kropp och huvud.

Släpade kvinnan i håret

Vid ett annat tillfälle uppges mannen ha knuffat omkull kvinnan och släpat henne i armen och håret ut i trapphuset från en lägenhet. Vid ytterligare ett tillfälle har mannen enligt åtalet gjort svepande rörelser med en kniv mot kvinnan och uttalat dödshot mot henne.

Den misstänkte mannen är häktad sedan i mitten på juni. Hans inställning till misstankarna framgår ej av åtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.