När polisen kom till platsen hade båda männen handfängsel.

Man bet annan man i pannan

Uppdaterad
Publicerad

En man är gripen av polis efter att ha bitit en annan man i pannan och misshandlat honom på andra sätt.

Han är också anmäld för våld mot tjänsteman, tillsammans med en vän som ville hjälpa mannen när ordningsvakter ingrep.

Misshandeln ska ha inträffat i Tylösand vid halv två under natten till söndagen. En man bet en annan man i pannan, tog stryptag på honom och slog honom med knytnävar i bröstet och öppen handflata i ansiktet, enligt polisen.

Ordningsvakter ingrep. Det gjorde också en vän till mannen som greps av vakterna, i ett försök att få dem att släppa honom. När slagsmål utbröt mellan ordningsvakterna och de två vännerna, tryckte vakterna på överfallslarmet och larmade polis.

Stryptag på polisen

Då polisen kom till platsen hade vakterna lyckats gripa de två männen och förse dem med handbojor. Polisen övertog gripandet.

– Då gav sig samma gärningsman, som försökte hjälpa sin kamrat, på en av polismännen och tog stryptag på denne, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Båda männen greps och transporterades till Halmstad för vidare förhör.

Hans Lippens känner under söndagsmorgonen ännu inte till om männen är anhålla eller inte. Mannen som bets är gripen för misshandel och våld mot tjänsteman. Kamraten är gripen för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Polisen känner inte heller till skadeläget för den misshandlade mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.