Foto: SVT

Man döms för våldtäkt på sovande kvinna

Publicerad

Med mamman i ett närliggande rum, ska en man i 25–årsåldern våldtagit den vuxna dottern medan hon sov. Varbergs tingsrätt dömer nu mannen till två års fängelse.

Efter några dagars kontakt på nätet träffades mannen från Skåne och kvinnan hos hennes mamma i Falkenberg i juletid 2016.

Enligt kvinnan hade hon förklarat att hon inte var intresserad av en relation när mannen visat sådant intresse. Mamman hade bäddat för dem i två separata soffor i vardagsrummet.

Tog sömntabletter

Omständigheter gjorde att hon upplyste mannen om att hon tagit sömntabletter som kan göra henne paralyserad även om hon är medveten av vad som sker. När de lagt sig kröp mannen ner hos kvinnan och började ta på henne.

Kvinnans tillstånd, beroende på sömntabletterna, gjorde att hon inte kunde göra motstånd. Mannen ska då ha fullbordat våldtäkten.

Gjorde nytt försök när kvinnan sov

När mamman plötsligt kom in i rummet återvände mannen snabbt till sin soffa. Han ska sedan ha våldtagit henne ytterligare en gång medan hon sov.

När kvinnan vaknade hittade hon sina trosor, med sperma i, på golvet. Mannen lämnade Falkenberg innan kvinnan vaknade på morgonen därpå.

Den nu dömde mannen påstår i förhör att han inte varit i Falkenberg vid tillfället, han medger kontakt på nätet. Men hans DNA återfanns på trosorna.

Eftersom även kvinnans mamma och syster intygar att mannen varit i hemmet anser tingsrätten att det motbevisar mannens berättelse. Rätten menar att mannen med uppsåt har våldtagit kvinnan och han döms till två års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.