Halmstad tingsrätt. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Man döms till fem års fängelse för flera våldtäkter mot barn

Publicerad

En man i 40-årsåldern som är hemmahörande i Laholms kommun döms till fem års fängelse för upprepade våldtäkter mot en 14-årig flicka som han också var stödförälder åt.

Första övergreppet inträffade 2016, när mannen tillsammans med sin familj och flickan var på nöjesparken High Chaparall. Efter det ska flera övergrepp ha skett mellan hösten och vintern 2016.

Mannen nekar till brott och menar att det handlar om en ömsesidig kärleksrelation som inleddes efter det att flickan fyllt femton.

Halmstads tingsrätt bedömer att flickan är trovärdig och mannen döms till fem års fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn och fyra fall av våldtäkt mot barn. Han ska även betala 200 000 kronor i skadestånd till flickan och mannen får sitta kvar häktad tills domen vinner laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.