En man i centrala Halmstad blev utsatt för grön laser mot huvudet. Foto: TT

Man fick grön laser mot huvudet

Publicerad

Under lördagskvällen ska en person i centrala Halmstad ha fått grön laser riktad mot huvudet. ”Tyvärr har det här blivit någon form av leksak”, säger polisens presstalesperson.

Strax före midnatt på lördagskvällen ska en person på Storgatan i Halmstad blivit utsatt för grön laser. Enligt anmälaren kom lasern från en lägenhet i närheten, och träffade honom i pannan.

– Om den riktas mot ögonen kan den skada olika mycket beroende på styrkan, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisen åker till platsen, men hittar inte någon misstänkt gärningsman eftersom det är svårt att identifiera varifrån lasern avfyrats. En anmälan om försök till misshandel skrivs.

Allvarligt busstreck

Polisens presstalesperson berättar att det har blivit en vanligt busstreck bland ungdomar.

– Tyvärr har det blivit någon form av leksak. Man har ingen uppfattning om vad det innebär och hur det kan skada, avslutar Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.