Man i 40-årsåldern åtalas för vansinnesfärden i Halmstad centrum

Uppdaterad
Publicerad

Personer vittnar om fara för sina liv när de fick kasta sig undan. Nu åtalas en man i 40-årsåldern för vansinnesfärden på gågatorna i centrala Halmstad sommaren 2021.

Händelsen den 3 augusti fck stor uppmärksamhet då flera personer vittnat om att det var fara för deras liv. Föraren körde på gågator och över den fyra meter breda gångbron vid Stadsbiblioteket.

Nu åtalas mannen i 40-årsåldern för grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

Minns inget av händelsen

Han erkänner att han kört bil med återkallat körkort, men uppger i polisförhör att han inte har något minne av att ha kört på gågatorna i Halmstad.

Polisen i förhör:Hade någon varit nära att dö så hade vi suttit och hört dig för ett mordförsök istället.

– Det fattar jag ju. Så det har inte varit i närheten av något sånt. Utan det har nog bara varit en vanlig rädsla, säger den misstänkta i polisförhöret.

Tidigare dömd

Han har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott, ringa vapenbrott samt hastighetsöverträdelse när han höll 166 kilometer i timmen på E4:an utanför Stockholm, även då utan kökort.

Se klippet nedan för att se vilken väg föraren körde i centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.