Polisen larmades till området kring Andersberg i Halmstad på onsdagskvällen efter att en man blivit skjuten i benet. Bilden är inte från brottsplatsen. Foto: SVT

Man i Halmstad skjuten – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till området kring Andersberg i Halmstad på onsdagskvällen efter att en man blivit skjuten i benet. Två personer sitter nu anhållna. En av dem är den skjutne mannen.

Mannen, i 20-årsåldern, som blev skjuten kunde själv ringa in larmet strax innan klockan tio på onsdagskvällen.

– Efter vissa utredningsåtgärder under natten har vi nu två stycken anhållna i det ärendet. Det är kända av polisen sedan tidigare, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

De båda männen träffades av oklar anledning under onsdagskvällen i en cykeltunnel på Andersbergsområdet i Halmstad.

– Den ena berättar en sak och den andre nåt annat och det är svårt att säga vem som har gjort vad, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Grov misshandel

Mannen som vid händelsen blev skjuten i benet är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

– Det är den skjutna personen som har haft med sig vapnet. De började bråka och i samband med det avlossas ett skott, säger Christer Fuxborg.

Mannen fick föras till sjukhus för operation men enligt polisen har han inga livshotande skador. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Vad för vapen som använts är oklart.

– Jag misstänker att brottsrubriceringen kommer ändras under resans gång, säger Christer Fuxborg.

Under dagen fortsätter polisens utredning, bland annat med förhör med de två anhållna.

– Vi gör även en grundlig platsundersökning. Deras berättelser går inte ihop vilket gör att båda två är anhållna, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.