En bild på det softairgun vapen som ska ha använts av gärningspersonerna, från polisens förundersökning. Foto: Polisen

Par misstänks ha kidnappat och utpressat man i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En man och kvinna i 20-årsåldern är häktade, misstänkta för att i höstas ha fört bort en man från sin bostad, med uppsåt att skada och utpressa honom på uppemot 15 000 kronor för en påhittad skuld.

I polisförhör berättar offret:

”Han sa att jag har tio minuter på mig att fixa pengarna. Att han skulle komma in till familjen. Jag sa vänta jag ska lösa det här nu. Så jag gick ut och hämta kniven, en kökskniv. Jag skulle hugga honom faktiskt, där nere. För alltså, han hade vapen och jag hade kniv. En av oss skulle dö.”

Mannen tog sig in i bostaden där offrets familj också befann sig. Med en softairgun fördes offret till en bil, där kvinnan väntade.

Sköts med kolsyrevapen i benet

Mannen bands med buntband runt hals och handleder. Han hölls sedan frihetsberövad under ungefär 2,5 timmar, då paret körde runt honom i sin bil. Under tiden ska han ha misshandlats med slag i ansiktet, stryptag och blivit skjuten med tre softairgun skott i ena benet.

Under tiden krävde paret mannen på pengar, dock utan resultat. Till slut körde paret hem honom och han kunde larma polisen.

I förhör förnekar de båda misstänkta brott.

De misstänkta och offret är bekanta med varandra sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.